0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Відмова від бюстгальтера: 6 причин відкласти його в довгий ящик

Оновлено
Відмова від бюстгальтера: 6 причин відкласти його в довгий ящик

Багато жінок погодяться з тим, що не існує кращого відчуття, ніж у кінці важкого робочого дня повернутися додому й зняти цей обтяжливий бюстгальтер.

Навіть якщо мова про якісний, дорогий бюстгальтер, без сумніву, протягом дня в процесі носіння ви будете відчувати тиск і дискомфорт.

Ось чому так приємно його зняти.

Ви колись пробували проходити без бюстгальтера весь день? Мова не про вихідний день, коли ви перебуваєте виключно вдома. Можливо, варто спробувати?

Сьогодні ми розглянемо декілька факторів на користь відмови від щоденного носіння бюстгальтера.

Причина №1. Бюстгальтер не приносить користі вашим грудям

Можливо, ви, як і багато жінок, переконані, що бюстгальтер не дає грудям провисати протягом багатьох років.

Якщо ви дійсно так думаєте, то, на жаль, ми змушені вас розчарувати. Насправді він має абсолютно протилежний ефект. Тканини молочних залоз, як правило, з віком стають менш еластичними й пружніми якраз через постійне носіння бюстгальтера.

Крім того, немає ніяких медичних і наукових підстав вважати, що бюстгальтери приносять якусь користь для вашого здоров'я в цілому або для зовнішнього вигляду ваших грудей.

Причина №2. Відсутність бюстгальтера покращує кровообіг

Кожен раз, коли ви знімаєте бюстгальтер, ви позбавляєте свої груди від перетягування, таким чином нормалізуючи процес кровообігу.

Пам'ятайте, що нормальна циркуляція крові — фундамент міцного здоров'я. Завдяки їй поліпшується робота серця й загальний стан шкірного покриву.

Бюстгальтер важливіший, ніж ваш кровообіг? Звичайно, ні.

Причина №3. Ваші груди без бюстгальтера будуть виглядати молодше

Соски жінок, які вважають за краще не носити бюстгальтер, розташовані, у середньому, на 5-7 мм вище, ніж у тих, хто носить бюстгальтер. Чим вище знаходяться соски, тим груди виглядають молодше.

Носіння бюстгальтера протягом тривалого періоду часу негативно позначається на зовнішньому стані сосків і молочних залоз у цілому. Це пояснює, чому багато жінок скаржаться на подразнення й больові відчуття в цій делікатній зоні.

Причина №4. Без бюстгальтера ви будете почувати себе набагато комфортніше

Чому б не насолоджуватись цим комфортом, який ви відчуваєте в кінці дня, протягом усього дня?

Якщо ви турбуєтеся про те, що відсутність бюстгальтера на вашому тілі буде помітна неозброєним оком, рекомендуємо вибирати одяг, який має вшиті чашечки.

Це забезпечить вам необхідну «підтримку» без зайвого тиску або дискомфорту.

Причина №5. Відсутність бюстгальтера дає можливість дізнатися більше про стан здоров'я грудей

Відсутність бюстгальтера протягом усього дня дасть вам прекрасну можливість контролювати стан здоров'я своїх грудей. Це робити набагато складніше, якщо молочні залози знаходяться під кількома шарами тканини протягом більшої частини дня.

Пам'ятайте про те, як важливо регулярно оглядати груди. Багато жінок схильні ігнорувати цей момент, не надаючи йому належного значення.

Регулярні мамограми допомагають знизити рівень смертності від раку молочної залози на 25-30%.

Це відбувається тому, що подібне рентгенологічне дослідження може ідентифікувати пухлини, які ви не здатні виявити під час самостійного огляду.

Фахівці рекомендують проходити такий огляд раз на рік після досягнення 40-річного віку.

Причина №6. Довге носіння бюстгальтера може викликати грибок шкіри

Гаряче й вологе місце є ідеальним для розмноження грибків. Модель бюстгальтера, що не підходить або занадто довге його носіння може спровокувати появу грибка шкіри.

Великі ризики розвитку грибка шкіри мають жінки, що живуть в умовах теплого клімату й мають великий розмір грудей. Чим менше ви носите бюстгальтер, тим менш імовірно, що у вас з'явиться грибок.

Надавайте вашій шкірі можливість дихати якомога частіше. Ця проста маніпуляція допоможе уникнути різного роду подразнень, поганого кровообігу, гіперпігментації та плямистості шкірного покриву.

Коли бюстгальтер усе ж необхідний?

Існують ситуації, коли носіння бюстгальтера вкрай необхідне:

  1. При великому розмірі грудей.
  2. У віці 45+.
  3. При регулярних болях у грудному відділі.
  4. Якщо зв'язки, які утримують молочні залози, не витримують напруги.

Носити чи не носити бюстгальтер — це питання вашого особистого уподобання. Може красива білизна й надає якоїсь впевненості, але здорові груди — куди важливіше, чи не так?

А ви знаєте, чим відрізняються ГРВІ, ГРЗ, застуда та грип? А чули про те, що діагнозу «застуда» апріорі не існує? Про це та багато іншого ви зможете прочитати в нашому новому матеріалі в блозі. Швидше ознайомтеся, буде пізнавально!

«Ходити до туалету посеред ночі — це нормально?» Ви здивуєтеся, але це одне з найпоширеніших питань, яким задаються користувачі всесвітньої павутини. У свіжому матеріалі ви дізнаєтеся, у яких випадках нічні підйоми вписуються в межі норми, а в яких повинні вас як мінімум насторожити.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Джерела

Breast form changes resulting from a certain brassière / PubMed

Бюстгальтер – носить или носить, вот в чем вопрос / SunMag

Considerations on anthropometric measurements of the female breast / PubMed

Can wearing a bra affect a person's health? / MedicalNewsToday

Science Proves That Wearing Bras Is Bad For Your Health / Lifehack

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.