0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Котячий кіготь: перуанська трава від усіх бід. ТОП-5 корисних властивостей натурального імуностимулятора

Про користь біодобавки котячого кігтя знають давно – унікальний препарат, який застосовують у імунотерапії. apteka24.ua розповість як краще приймати котячий кіготь, як він діє і кому не можна приймати котячий кіготь.

Оновлено
Котячий кіготь: перуанська трава від усіх бід. ТОП-5 корисних властивостей натурального імуностимулятора

Використання натуральних біологічно активних добавок для профілактики та лікування ГРВІ дозволяє організму уникнути зараження, легше перенести симптоми хвороби й скоріше позбутися від її наслідків. Сьогодні ми поговоримо про котячий кіготь — унікальний препарат, який застосовують в імунотерапії.

Біодобавка котячий кіготь: з чого зроблена?

Котячий кіготь — це красива деревоподібна ліана, яка росте в тропічних лісах Південної Америки й з давніх часів вважається лікарською рослиною. Першими про його корисні властивості дізналися індіанці Амазонки більше двох тисяч років тому. Народні рецепти мазей, настоянок і відварів з використанням кори й коренів котячого кігтя передавалися з покоління в покоління перуанскими вождями.

Так було аж до 1974 року, поки лікар Клаус Кеплінгер вирішив уважно вивчити рослину та її вплив на імунну систему людини. З тих пір було проведено кілька досліджень вченими з різних країн. А в 1995 році ВОЗ офіційно привласнила котячому кігтю статус лікарського засобу й внесла в списки рекомендованих фармацевтичних субстанцій і готових лікарських форм — Міжнародну Фармакопею. Дивовижна назва рослини пов'язана з тим, що її молоді кучеряві пагони за зовнішнім виглядом дуже схожі на кігті наших чотириногих домашніх улюбленців. Друга офіційна назва ліани — Ункарія.

Біодобавка котячий кіготь — це спеціально виділені активні компоненти з кори ліани Ункарія, які становлять найбільшу цінність для людського організму. У складі біологічно активної добавки знаходяться:

  • корисні алкалоїди, зокрема ізоптероподін, який активізує роботу Т-лімфоцитів, що забезпечують не тільки розпізнавання, але й швидке знищення чужорідних клітин в організмі (вірусів, бактерій, пухлин та ін.);
  • рінхофіллін, який впливає на згортання крові та запобігає розвитку тромбів у кровоносних судинах;
  • трітерпени, поліфеноли, проантоціанідіни і рослинні стероїди, які обумовлюють протизапальну та противірусну властивості.

Біодобавка котячий кіготь: з чого зроблена?

Саме тому біодобавку котячий кіготь рекомендують застосовувати як ефективний засіб для підвищення захисту організму від бактеріальних і різних вірусних інфекцій в період ГРВІ та грипу.

ТОП-5 корисних властивостей натурального імуностимулятора котячий кіготь

Цій натуральній біологічно активній добавці приписують безліч корисних якостей. Після спеціального тестування на мишах, вчені стверджували, що котячий кіготь може бути ефективним при лікуванні хвороби Альцгеймера. Пізніше в наукових колах звучали ідеї про те, що рослина може виявитися корисною в боротьбі з раком і навіть з ВІЛ. Однак серйозних наукових доказів цьому поки немає. На даний момент триває вивчення Ункарія, і поки можна виділити 5 основних її властивостей, які відомі та важливі для здоров'я людини:

№1 Стимулює імунну систему

Біодобавку котячий кіготь можна без перебільшення назвати одним з найбільш потужних і ефективних імуномодуляторів натурального походження. Препарат благотворно впливає на організм, активізуючи його захисні функції, що надзвичайно важливо в сезон ГРВІ та грипу.

№2 Блокує запальні процеси

Ункарія особливо ефективна при артритах, оскільки запобігає і гальмовує запальні процеси в суглобах.

№3 Нормалізує артеріальний тиск

Компоненти препарату є природними кардіопротекторами, які усувають дисфункцію міокарда. Простіше кажучи — впливають на м'язову тканину серця, нормалізють його ритм.

№4 Очищає печінку

Котячий кіготь детоксикаційно діє на печінку, допомагаючи їй переробити й м'яко вивести токсичні речовини з організму. Це, в свою чергу, позитивно відбивається на стані шкіри, волосся і нігтів.

№5 Має протизапальний ефект

Тритерпенові сапоніни (натуральні органічні сполуки, які входять до складу препарату), виявляють хороший протизапальний ефект, в результаті чого можуть надавати благотворний вплив при ревматичних захворюваннях.

ТОП-5 полезных свойств натурального иммуностимулятора кошачий коготь

Все це в сукупності робить біодобавку котячий кіготь досить популярним препаратом, який активно використовують в профілактичних цілях при:

  • зниженому імунітеті, коли організм слабкий і часто стає мішенню гострих респіраторних і вірусних інфекцій;
  • відчутті млявості, слабкості, швидкій стомлюваності;
  • постійних проявах герпесу й хронічних загостреннях (бронхіти, тонзиліти та ін.);
  • захворюваннях шлунково-кишкового тракту, сечостатевої системи;
  • отруєннях токсичними речовинами;
  • складних епідеміологічних обставин, наприклад, в сезон ГРВІ та грипу.

Як приймати котячий кіготь?

Незважаючи на всі свої прекрасні якості, Ункарія має і ряд протипоказань. Як приймати котячий кіготь правильно, а кому він і зовсім заборонений? Давайте разом розберемося в цьому питанні.

Рекомендована доза Ункарія становить 1-2 капсули тричі на день протягом місяця. Приймати її потрібно мінімум за півгодини до їжі, обов'язково запиваючи великим об'ємом питної води. За рекомендацією терапевта можна збільшити терміни прийому до трьох місяців. Загалом, у профілактичних цілях досить застосування одного курсу, наприклад, напередодні сезону ГРВІ й грипу, щоб допомогти організму благополучно пережити нездорову епідобстановку.

Біодобавку потрібно використовувати після консультації з лікарем, оскільки природні мікроелементи в її складі достатньо сильні та можуть мати негативний вплив на організм в окремих випадках. Не секрет, що котячий кіготь, активуючі імунну систему, здатний підсилити деякі симптоми аутоімунних захворювань. А через вплив препарату на артеріальний тиск, пацієнти можуть відчувати головний біль або запаморочення.

Котячий кіготь протипоказаний:

  • дітям до 12 років;
  • жінкам, які планують вагітність, вагітним і тим, хто годує грудьми;
  • людям, які перенесли трансплантацію органів;
  • тим, хто приймає лікарські препарати від ВІЛ.

Взагалі, якщо ви приймаєте будь-які додаткові ліки, обов'язково порадьтеся з вашим лікарем і уточніть, чи можна вам поєднувати котячий кіготь з виписаними вам ліками.

Побічні ефекти котячого кігтя

В цілому, препарат нетоксичний, якихось серйозних побічних ефектів для життя і здоров'я не виявлено. Однак в деяких випадках зустрічається індивідуальна непереносимість компонента, а також такі побічні дії:

  • запаморочення;
  • нудота;
  • діарея;
  • висип.

Які ліки впливають на котячий кіготь?

  • протизаплідні пропарати або замісна гормональна терапія;
  • ліки, що ослабляють імунну систему, такі як препарати від раку, стероїди і ліки для запобігання відторгнення трансплантата.

Також не приймайте котячий кіготь без консультації з лікарем, якщо ви використовуєте ліки для лікування будь-якого з наступних станів:

  • різні інфекції (ВІЛ, малярія або туберкульоз);
  • занепокоєння або депресія;
  • астма або алергія;
  • рак;
  • еректильна дисфункція;
  • печія або ГЕРБ;
  • високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину або хвороби серця;
  • мігрені;
  • псоріаз, ревматоїдний артрит або інші аутоімунні захворювання;
  • розлад психіки;
  • судоми.

У нашому блозі ви також можете знайти для себе корисну інформацію про те, для чого потрібен магній і чому це «вітамін молодості та здоров'я». І чому відбувається старіння організму та коли починаються вікові зміни: відповідь вчених.

apteka24.ua  — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Джерела

Cat's Claw / WebMD (англ.)

Cat's Claw / NCCIH (англ.)

Uncaria tomentosa (Willd.) DC.— ethnomedicinal use and new pharmacological, toxicological and botanical results / PubMed (англ.)

Chemotherapeutical effects of the herbal medicine Uncaria tomentosa (Willd.) DC / PubMed (англ.)

 
 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.