0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

ТОП-5 рекомендацій, як швидко прийти у форму після святкування Нового року й повернутися бадьорим до роботи

Карлова Ольга ВикторовнаРедакціяОльга Карлова
Оновлено
ТОП-5 рекомендацій, як швидко прийти у форму після святкування Нового року й повернутися бадьорим до роботи

Зміст:

 

 

Як швидко прийти у форму після свят і повернутися до робочих буднів? На жаль, будь-яке святкування і присвячені йому вихідні закінчуються. Потрібно повертатися до звичного ритму життя, ходити на роботу й займатися сотнею інших справ. Але як налаштуватися на будні дні після свят?

Все просто — потрібно під час новорічних вихідних дотримуватися 5 простих рекомендацій і питання «як прийти у форму після свят?» не виникне, а ви будете бадьорими й активними в перший робочий день 2021 року.

Порада №1 Пийте більше рідини

как прийти в форму после праздников, как быстро прийти в форму после праздников, как прийти в себя после праздников, после праздников, восстановление после Нового года, как восстановиться после новогодних праздников, как разгрузить организм после праздников

Зимові свята важко уявити без газованих напоїв, соку, шампанського та іншого спиртного, але після їх вживання ще сильніше хочеться пити. А велика кількість алкоголю призводить до зневоднення, унаслідок чого в людини виникає спрага. Те ж саме стосується і деяких продуктів харчування (солона, гостра, солодка, жирна їжа) — вони також стимулюють пити більше рідини. Тому в святкові дні важливо вживати достатню кількість простої води.

Прийнято вважати, що в добу людина повинна випивати 2-3 л рідини, але в новорічні вихідні цей обсяг можна збільшити. Наприклад, якщо ви п'єте алкоголь, то перед початком його прийому потрібно випити 250-500 мл води, і кожен спиртний напій чергувати зі склянкою безалкогольної рідини. Дана рекомендація допоможе уникнути похмільного синдрому й зменшить негативний вплив алкоголю.

Воду потрібно пити столову, без газу й будь-яких домішок. Вона допомагає відновлювати водно-електролітний баланс та вимиває токсичні речовини з організму.

Розрахувати необхідну кількість води на добу можна за допомогою такої формули: 30-50 мг рідини помножити на вагу людини. Однак в деяких індивідуальних випадках норма може варіюватися.

Порада №2 Віддавайте перевагу білковій їжі та їжте повільно

как прийти в себя после праздников

Як відновитися після новорічних свят або чого краще не їсти під час них? Святкова трапеза практично кожної української сім'ї включає жирну та смажену їжу. Однак вживання її у великій кількості негативно позначається на підшлунковій залозі (може викликати панкреатит, діабет), шлунку (гастрит, виразка), а також серцево-судинній системі. Крім жирних страв, також не варто зловживати їжею з великим вмістом цукру, так як вона провокує порушення обміну речовин і підвищує цукор в крові.

Спробуйте в новорічні дні віддавати перевагу білковій їжі, наприклад, вживати м'ясо курки, твердий сир, йогурт, бобові, морепродукти. Така їжа в помірній кількості сприяє насиченню і не робить шкоди організму, тобто, не провокує захворювань шлунково-кишкового тракту й серцево-судинної системи.

Намагайтеся їсти повільно, тому що сигнал про насичення зі шлунка в мозок передається протягом 20 хвилин. Пам'ятайте про це при кожному прийомі їжі й тоді вас не буде мучити питання: як розвантажити організм після свят?

Щоб не набрати зайві кілограми, під час новорічних вихідних слід контролювати кількість їжі, що вживається. Звичайно, при великій різноманітності страв це зробити досить важко, проте можна використовувати посуд менших розмірів або червоного кольору — це неодмінно має дати результат.

Крім того, під час сніданку, вечері чи обіду небажано дивитися відео (фільми, концерти, розважальні програми), тому що увага з їжі перемикається на сюжет і людина перестає себе контролювати.

Після свят можна сісти на дієту, яка виключає жирну, смажену, солону й гостру їжу — це допоможе організму відновитися.

Порада №3 Робіть фізичні вправи й гуляйте на свіжому повітрі

как быстро прийти в форму после праздников

Новорічні вихідні — це не привід перестати займатися фізичними вправами й не виходити на вулицю. Зрозуміло, важкі тренування і посилені заняття будь-яким спортом варто відкласти. Але відновлення після Нового року (святкування 31 грудня та 1 січня) має включати в себе фізичну активність. Так, кожен святковий день можна починати з легкої 10-хвилинної зарядки. Вона сприяє відновленню нормальної циркуляції крові й попереджає погане самопочуття.

Починати рік можна з чогось легкого, наприклад, пілатесу чи йоги. Потрібно поступово повертатися до звичної навантаженості. На міні-канікулах також можна кататися на санках, ковзанах або лижах. Таке проведення часу є корисною фізичною активністю.

Не проводьте всі вихідні в квартирі або будинку. Постарайтеся гуляти на вулиці й дихати свіжим повітрям. Це допоможе запобігти виникненню підвищеної сонливості та апатії. Крім того, в організм буде надходити достатня кількість кисню і всі клітини будуть їм насичуватися, що дозволить їм працювати без збою.

Порада №4 Дотримуйтесь режиму сну

как прийти в форму после праздников, как быстро прийти в форму после праздников, как прийти в себя после праздников, после праздников, восстановление после Нового года, как восстановиться после новогодних праздников, как разгрузить организм после праздников

Як прийти до тями після свят і повернутися до нормального режиму сну? Мало хто лягає рано спати 31 грудня, деякі навіть можуть не спати всю ніч 1 січня. Така поведінка призводить до порушення циркадного ритму сну, тобто, звичний час сну й неспання зміщується, в результаті чого людина хоче спати в денний час і їй складно заснути вночі.

Щоб такого не сталося, вдень 1 січня потрібно добре виспатися, а в усі наступні святкові дні відходити до сну не пізніше 23:00. Це допоможе повернутися до звичного ритму й бадьоро відчувати себе на ранок, а в будні буде легше приступити до роботи.

Перед сном також рекомендується не використовувати різні гаджети, тому що вони випромінюють синій колір і після їх перегляду та використання набагато важче заснути.

Порада №5 Обмежте час перегляду новорічних фільмів і час, проведений в комп'ютерних іграх

после праздников

Багато людей з нетерпінням чекають новорічних вихідних, щоб на них зайнятися тими речами, на які не вистачає часу в звичайні будні. До таких речей належать перегляди новорічних фільмів, концертів, участь допізна в комп'ютерних іграх, активне використання соціальних мереж і багато іншого. Коли людині не потрібно нікуди поспішати, так як завтра вихідний, вона може приділяти таким речам велику кількість годин і навіть почати втрачати орієнтацію у часі та реальності.

Щоб такого не сталося необхідно лімітувати кількість часу, який виділяється на перегляд відео та соцмереж. Наприклад, можна скласти розпорядок вихідного дня, де чітко прописати, скільки хвилин або годин на що можна витратити. Даний розклад дозволить не грати всі вихідні в одну гру, приставку, а зробити їх різноманітними й наповнити іншими активностями.

Спробуйте слідувати запропонованим в статті рекомендацій і вам буде набагато простіше повернутися до звичайного розпорядку дня і почати робочий рік бадьорими та активними.

Як зустріти Новий рік і Різдво без похмілля і що робити, якщо воно все-таки настало. Читайте 6 найкорисніших передноворічних порад про те, як уникнути похмілля в Новий рік.

А знаєте, чого не вистачає у вашому новорічному меню? Продуктів, які містять одну з найбільш корисних речовин — цинк. Дізнайтеся з нашої нової статті про те, чим корисний цинк, чому він потрібен кожному й в яких продуктах міститься.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.