0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Як відбілити зуби, щоб надовго зберегти результат: стоматолог розповідає про всі нюанси

Оновлено
Як відбілити зуби, щоб надовго зберегти результат: стоматолог розповідає про всі нюанси

Сучасна стоматологія здатна не тільки відновлювати жувальну функцію та цілісність зубів, але й прагне до високої естетичності робіт. А остання досягається за допомогою відбілювання зубів. Адже хто не мріє про білосніжну усмішку?

Як здійснюється процес відбілювання зубів у стоматологічній клініці та як правильно до нього підготуватися розповідає стоматолог вищої категорії Таїсія Терещенко, засновниця стоматологічної клініки T&T dental clinic.

Як відбувається відбілювання зубів у стоматолога?

На сьогоднішній день процедура відбілювання зубів широко поширена й абсолютно безпечна. Однак проведення її в домашніх умовах може призвести до негативних наслідків, тому краще звертатися за допомогою до фахівця.

У кріслі в стоматолога освітлення тканин відбувається за рахунок активації молекул кисню під дією ультрафіолету. Таким чином, пігменти, які знаходяться в дентині й емалі зубів, руйнуються, роблячи їх світліше на кілька тонів.

Багато пацієнтів часто запитують, як відбілити зуби в домашніх умовах. Використання різних агресивних речовин, на зразок перекису водню та ефірних олій, негативно впливає на зуби. Особливо небезпечні такі кустарні методи для слизової оболонки рота та ясен. Найбезпечніше відбілити зуби на стоматологічному прийомі із застосуванням професійних засобів.

Сучасні методики відбілювання зубів

Існує кілька способів відбілювання зубів, які застосовуються в сучасній стоматології. Перед тим, як вибрати один з них, слід проконсультуватися з вашим лікарем.

5 способів відбілювання зубів:

  1. Фотовідбілювання — у основі методики лежить активація гелю за допомогою професійної лампи.
  2. Хімічне відбілювання — на емаль наносять спеціалізований засіб для відбілювання зубів, попередньо ізолювавши м'які тканини.
  3. Відбілюючі смужки можуть бути використані як підтримуючий засіб, за допомогою них пацієнт може продовжувати відбілювання зубів вдома.
  4. Лазерне — на тверді тканини зубів впливає спрямований пучок світла із заданою довжиною хвилі.
  5. Ендовідбілювання — оптимальний варіант для відбілювання зубів, з яких раніше були видалені нерви. Діюча речовина наноситься не на поверхню емалі, а безпосередньо в порожнину зуба, освітлюючи його зсередини.

Відбілювання зубів: підготовка до процедури, що потрібно зробити пацієнту

Важливо пам'ятати, що естетичні процедури — це завершальний етап після відновлення функції та жувальної ефективності. Саме тому дуже важливо перед тим, як відбілити зуби:

  • повністю вилікувати карієс;
  • замінити проблемні пломби;
  • раціонально протезувати дефекти зубного ряду при необхідності;
  • завершити ортодонтичне лікування (брекет-системою);
  • виконати професійну гігієну порожнини рота в стоматолога.

Тривалість ефекту відбілювання залежить від індивідуальних особливостей організму й дотримання всіх рекомендацій лікаря.

Що робити після відбілювання зубів, щоб зберегти результат

Дуже важливо дотримуватися «білої дієти», а саме уникати вживання інтенсивно забарвлених продуктів харчування та напоїв. До таких продуктів відносять:

  • каву;
  • чорний чай;
  • буряк;
  • червоне вино.

Крім того, необхідно дотримуватися рекомендацій по індивідуальному догляду за ротовою порожниною: обов'язково чистити зуби вранці й ввечері, а також використовувати спеціальний ополіскувач після кожного прийому їжі.

Слідкуйте за здоров'ям своєї ротової порожнини й не забувайте раз на півроку відвідувати стоматолога для моніторингу стану зубів і професійної гігієни.

Від чого залежить колір зубів і які шкідливі звички можуть на нього вплинути, дізнайтеся з попередньої статті стоматолога вищої категорії Таїсії Терещенко.

Якщо у вас виріс «зуб мудрості», то чи потрібно його відразу видаляти? Чому взагалі виростають такі зуби й коли потрібно звертатися до лікаря? Дізнайтеся відповіді на ці питання з нової статті про «зуби мудрості», яку написала стоматолог вищої категорії Таїсія Терещенко.

apteka24.ua — перша інтренет-аптека, якій можна довіряти.

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.