0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Як крутити хулахуп для талії: за скільки занять з обручем можна схуднути та як правильно робити вправи

Практично кожна дівчина непокоїться з приводу своєї фігури, і хоча б раз у своєму житті крутила хулахуп. Якщо робити правильні вправи та робити це регулярно, то можна досягти відмінних результатів, тому наші експерти розповіли докладно про техніку виконання вправ і всі секрети схуднення за допомогою хулахупа.

Карлова Ольга ВикторовнаРедакціяОльга Карлова
Оновлено
Як крутити хулахуп для талії: за скільки занять з обручем можна схуднути та як правильно робити вправи

Практично кожна дівчина хоч раз в житті крутила хулахуп. А ті, хто робить це правильно й регулярно, мають гладкий живіт, рівну поставу, а також не страждають від надмірної ваги.

У даній статті ми розповімо, у чому користь хулахупу і як правильно робити з ним вправи, щоб отримати бажаний результат.

Що таке хулахуп і яких видів він буває

Хулахуп — це спеціальний тренажер, зроблений у формі кільця (обруча). Зазвичай його виготовляють із пластику, однак зустрічаються й металеві хулахупи.

З хулахупом виступають художні гімнастки, а більшість людей його використовує як обруч для схуднення, адже часті заняття з цим тренажером допомагають швидко скинути зайві кілограми в області живота, сідниць і стегон.

Обруч хулахуп буває декількох видів:

  1. Хулахуп масажний. У цього тренажера уздовж усього периметра розташовані гумові кульки (приблизно 30 штук). Вони масажують ділянки тіла, на яких ви крутите обруч для схуднення. За рахунок цього активізуються обмінні процеси й посилюється кровотік. Такі хулахупи з кульками досить важкі й важать близько 3 кілограмів.
  2. Складні обручі. Це спортивний інвентар спеціальної конструкції, який складається з 2-х, 4-х або більшої кількості частин. Даний тренажер може бути гладким і легким за вагою, а може бути більш важким і з гумовими кульками. Він не займає багато місця і його можна брати з собою в далекі поїздки.
  3. Важкий обруч для схуднення. Як правило, такий хулахуп важить на 2-3 кілограми більше, ніж стандартний обруч. За рахунок цього при роботі з ним посилюється навантаження на талію, сідниці, стегна й спалювання калорій відбувається значно швидше. Однак слід зауважити, що після вправ з цим тренажером можуть з'явитися синяки або виникнути крепатура м'язів.
  4. Хулахуп з вмонтованим лічильником калорій. Його показники допомагають контролювати кількість і швидкість обертань, а також результати кожного заняття, тобто, уже в кінці тренування ви будете знати скільки спалили калорій.
  5. Обруч з магнітом. Магніти розташовані за його периметром і разом утворюють магнітне поле. Його дія підсилює приплив крові й постачання органів і тканин киснем.

Кожен вид розглянутого тренажера може бути ефективним і корисним, але перед покупкою обруча та виконанням вправ з ним вам краще проконсультуватися з тренером. Він дасть кілька професійних порад і допоможе зробити заняття більш результативними.

А тепер розглянемо, чим корисний хулахуп і чому займаючись з ним постійно, можна схуднути.

Хулахуп — користь обруча для схуднення

Звичайно, цей тренажер більшість людей використовують для боротьби із зайвою вагою, але він також має й безліч інших корисних властивостей.

Спалює калорії та зменшує об'єм талії

Скільки калорій спалює хулахуп? Цим питанням задається практично кожна людина, яка бере в руки обруч для схуднення. Так ось, за 30-хвилинне тренування з хулахупом у жінок спалюється 165 калорій, а у чоловіків 200 калорій.

Крім того після тренувань з обручем зменшується об'єм талії та стегон. Це було науково доведено за підсумками дослідження, в ході якого група жінок протягом 6 тижнів щодня виконувала вправи з хулахупом.

По закінченню 1,5 місяця у кожної жінки, яка брала участь у експерименті зменшився обсяг талії в середньому на 3,4 см, а стегна стали меншими на 1,4 см.

Важливо зауважити, що якщо тренування поєднати зі спеціальною дієтою, то можна домогтися більшого результату. Головне, дотримуватися обраного режиму харчування, не вживати жирних і смажених продуктів у великих кількостях і регулярно займатися з обручем.

Хулахуп — користь обруча для схуднення

Покращує роботу серцево-судинної системи

Зарядка з обручем для схуднення активізує кровообіг. Кров починає активно переміщуватися по організму й доставляти корисні речовини в клітини різних органів, виводячи з них кінцеві продукти життєдіяльності.

Однією з корисних речовин, що транспортуються кров'ю, є кисень. Під час заняття з обручем у людини починають інтенсивніше працювати легені та наповнюватися великою кількістю кисню.

Дані ефекти від занять з хулахуп знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань і діабету.

Зміцнення м'язів

При роботі з даним тренажером зміцнюються м'язи кора, до них відносять групи м'язів живота, стегон і сідниць. Одне заняття з обручем для схуднення може замінити вправи на прес, так як за підсумком обох видів вправ збільшується тонус м'язів живота.

При постійному зміцненні косих м'язів живота, сідниць і стегон за допомогою даного спортивного інвентарю, людині буде вкрай складно набрати додаткову вагу.

Покращує баланс

За даними Американської ради з фізичних вправ заняття з обручем допомагають зберегти поставу. Так, під час вправ потрібно тримати спину рівно, інакше крутити хулахуп буде важче й збільшиться ймовірність його падіння. Крім того, такі тренування допомагають краще відчути своє тіло й тримати його в рівновазі.

Якщо, скажімо, після вправи з обручем ви захочете пройти по рівній лінії, у вас це вийде набагато краще, ніж якби ви це зробили без будь-якої підготовки.

Покращує перистальтику кишківника

Кругові рухи живота під час вправ з обручем виступають свого роду масажем для кишківника. Це в свою чергу нормалізує перистальтику й у людини не виникає проблем з дефікацією. Тому, якщо у вас порушилася робота кишківника через неправильне харчування й ви не можете сходити до туалету, то спробуйте покрутити даний тренажер.

Зручність

Для вправ з хулахупом не потрібно їхати в спортзал, займатися в переповнених фітнес-класах або чекати черги, щоб скористатися тренажером. Крім того, обруч для схуднення коштує недорого і його можна придбати практично в будь-якому інтернет-магазині. А займатися з ним зручно буде і в будинку, і на подвір'ї.

Хулахуп для схуднення живота: як почати тренування

Для початку підберіть для себе обруч і виберіть місце, де ви будете займатися фізичними вправами.

Вибрати зручний хулахуп і підготуватися до тренування можна, дотримуючись нижчеперелічених порад:

  1. Одягніть обтягуючий одяг. Він не буде сковувати рухів і заважати крутити хулахуп. Наприклад, можна підібрати зручні лосини або велосипедні шорти й обтягуючу майку.
  2. Виберіть хулахуп відповідного розміру. Успіх тренувань багато в чому залежить від розміру обруча для схуднення. Новачкам найкраще вибирати простий, легкий, пластиковий обруч без масажних кульок. А розмір хулахупу кожній людині потрібно підбирати індивідуально.
  3. Підберіть правильну вагу обруча. Якщо ви не професіонал і вирішили купити обруч з підсилювачами, то слід вибирати хулахуп вагою 500-1000 грам. Коли ви станете сильніше, можна буде збільшити вагу даного спортивного інвентарю.
  4. Подивіться відео. В інтернеті є безліч роликів, де розповідається, як правильно займатися з хулахупом. Якщо ви ходите в зал, в якому є обручі для схуднення і їх використовують для тренувань, то проконсультуйтеся зі спортивним інструктором, як правильно з ними займатися, або запишіться на спеціальні уроки.
  5. Почніть з коротких тренувань. Виконуючи вправи з хулахупом, ви вчите своє тіло, як правильно рухатися з обручем. Виникає питання «Скільки потрібно крутити хулахуп за часом новачкам?». Намагайтеся на початку присвячувати цьому заняттю не більше 5 хв за одну сесію. Займатися по 5 хв можна кілька разів на день, роблячи перерви між заняттями. Згодом можна збільшувати тривалість кожної сесії.

Хулахуп для схуднення живота: як почати тренування

Тепер ви знаєте, як вибрати хулахуп і скільки часу потрібно присвячувати тренуванню з ним. Але як з ним займатися?

Як правильно крутити хулахуп: техніка виконання вправ з обручем для новачків

Вправи з обручем дуже легкі, проте їх слід навчитися правильно виконувати. Для цього потрібно слідувати 6 нижчепереліченим рекомендаціям:

  1. Поставте ноги трохи ширше, ніж на  ширині плечей і виставте одну стопу трохи вперед. Якщо ви правша, то краще висуньте праву ногу, а якщо лівша навпаки ліву.
  2. Випрямте спину, займатися з хулахупом потрібно тільки з рівною поставою. Не варто прогинатися в талії та напружувати поперек.
  3. Оберніть обруч навколо талії та притисніть його до спини, а потім візьміться за хулахуп двома руками.
  4. Почніть обертати обруч проти годинникової стрілки. Але якщо ви лівша, то вам буде зручніше обертати його в інший бік.
  5. Коли обруч почне обертатися, робіть талією кругові рухи, щоб хулахуп продовжував рухатися.
  6. Не турбуйтеся, якщо під час перших тренувань обруч буде падати — для початківців це нормально. Просто візьміть його і продовжуйте спроби, поки не звикнете до руху.

Займайтеся з хулахупом згідно з даними порадами і робіть це регулярно — і тоді результат не змусить себе довго чекати.

Як крутити хулахуп: важливі моменти від яких залежить успіх тренувань

Якщо почати заняття з обручем для схуднення відразу після прийому їжі або крутити його на голому тілі, то можна не тільки не досягти бажаного результату, але й завдати шкоди здоров'ю. Тому зверніть увагу на кілька важливих моментів, про які йдеться нижче.

За скільки часу до заняття можна їсти

Хулахуп не рекомендовано крутити на повний шлунок, так як це може порушити нормальний процес травлення. Заняття з обручем слід починати через 1,5-2 години після прийому їжі, а їсти знову слід тільки через 60 хв після вправ.

Чому не варто крутити хулахуп на голому тілі

Також якщо крутити хулахуп на голому животі, то збільшується ймовірність виникнення синців, і робити такі вправи буде болісно. Тому найкраще крутити обруч поверх одягу, наприклад, майки.

Крім того, під час тренування потрібно, щоб був присутній вільний доступ до кисню. Так, крутячи хулахуп, людина буде активніше вдихати й видихати, через що їй потрібно більше свіжого повітря. Вправи можна робити на вулиці або в добре провітрюваному приміщенні.

Через скільки часу зменшиться об'єм  талії, якщо крутити обруч

Тренери з фітнесу стверджують, що при заняттях з обручем втрачається 1 тисяча калорій за 100 хвилин, а талія за цей час зменшується на 0,6 мм. Однак все залежить від кількості хвилин, які людина приділяє тренуванню: чим більше займатися, тим швидше з'явиться результат, але все потрібно робити в міру й відповідно до порад інструктора.

Важливо відзначити, що найефективніший хулахуп — це важкий масажний обруч з кульками. Він потужно підтягує м'язи живота й розбиває жирові відкладення на талії. Тому якщо ви переслідуєте мету швидко позбавитися від зайвої ваги, то вам слід вибрати саме такий вид тренажера.

Тепер ви знаєте особливості й переваги занять з хулахупом. Бажаємо вам швидко досягти бажаних результатів і мати красиву фігуру.

Якщо ви чітко вирішили скинути зайву вагу, але ще не знаєте, які продукти найменш калорійні, тоді пропонуємо вам прочитати статтю про  беззаперечну користь моркви й про те, як її вживання допомагає схуднути.

Виявляється в період боротьби із зайвими кілограмами краще не пити алкоголь, а особливо якщо ви приймаєте засоби для схуднення. Тільки в нашому новому матеріалі дізнайтеся, чи можна змішувати спиртні напої з таблетками для схуднення й до яких наслідків це може призвести.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Джерела

Do weighted hula hoops provide a good workout, or are they just a gimmick? /Mayo Foundation for Medical Education 

A six-week trial of hula hooping using a weighted hoop: effects on skinfold, girths, weight, and torso muscle endurance / PubMed

Balancing Act: How to Incorporate Balance Work Into Your Training Sessions / ACE

Does the hoop help remove fat. How much do you need to twist a hoop to lose weight? To remove the stomach / Mayfairclub

Effects of Weighted Hula-Hooping Compared to Walking on Abdominal Fat, Trunk Muscularity, and Metabolic Parameters in Overweight Subjects / PubMed

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.