0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Більше ніякого сорому: як у аптеці купити тест на вагітність і чому тест може помилятися

На сьогодні існує 4 види тестів на вагітність. Які це тести? Наші експерти описали всі їхні види та розповіли як скористатися тестом на вагітність у домашніх умовах. А також у нашій статті ви дізнаєтесь який із видів тестів на вагітність надасть вам більш точний результат на ранніх термінах.

Карлова Ольга ВикторовнаРедакціяОльга Карлова
Оновлено
Більше ніякого сорому: як у аптеці купити тест на вагітність і чому тест може помилятися

Багато дівчат і жінки не знають, як у аптеці купити тест на вагітність. Тому що, заходячи на сайт інтернет-аптеки або приходячи до звичайного аптечного пункту, перед ними відкривається такий великий вибір тестів для визначення вагітності, що вони просто губляться.

Як зрозуміти, який тест можна застосовувати в перші дні затримки, ніколи ним не користувавшись? Крім того, вимовити в аптеці слова: «Мені, будь ласка, тест на вагітність» буває важко та незручно.

Ми вирішили пояснити, які бувають тести на вагітність і як правильно їх вибирати.

Що таке тест на вагітність

Тест на вагітність — засіб діагностики, в основі якого лежить індикатор гормону хоріонічного гонадотропіну (ХГЛ). Цей гормон продукується ембріоном через тиждень після запліднення. У невагітних він дорівнює 5 мМО/мл, у дівчат у положенні його показник варіюється від 20 900 до 78 000 мМО/мл.

Які бувають тести на вагітність

Сьогодні існує 4 види тестів для визначення вагітності. На жаль, у звичайних аптеках не завжди можна знайти 4 види засобів діагностики, проте в інтернет-аптеках асортимент набагато ширше й можна прочитати інструкцію будь-якого товару.

Види тестів:

  1. Тест-смужки. Є найдешевшим і найпопулярнішим варіантом діагностики. Дані смужки завдяки особливому реагенту сприйнятливі до гормону хоріонічного гонадотропіну (ХГЛ), що виробляється у вагітних жінок. Застосовувати їх потрібно в такий спосіб: тест-смужку помістити до зазначеної мітки в ємність з сечею й потримати кілька секунд. Тривалість очікування результату становить 5-10 хвилин. Дві лінії означають вагітність.
  2. Струменеві. Це оперативний та зручний вид тестів. Щоб почати його використовувати досить просто підставити засіб діагностики під струмінь сечі й потримати в такому положенні пару секунд. Результат буде визначено через кілька хвилин.
  3. Планшетні. Більш дорогий і точний тип засобів для визначення вагітності. Він являє собою планшет з двома вікнами: в одне капають кілька крапель сечі, а в іншому з'являється результат.  Сеча збирається за допомогою піпетки, що входить в комплект із планшетом. Дані про вагітність або її відсутність з'являються після 2 хвилин.
  4. Електронні (цифрові). Найточніший і найдорожчий вид діагностики. Електронний тест є певним гаджетом з тест-смужкою. Її можна підставити під сечову струмінь або помістити в ємність з уриною. Результат дослідження буде виведений на монітор гаджета через 2-3 хвилини.

Вже не одне десятиліття найпопулярнішим способом визначити вагітність є використання тест-смужки. Вона може показувати неточний результат на ранніх термінах вагітності, тому в таких випадках краще застосовувати електронні або цифрові тести.

Коли ще дані засоби діагностики можуть давати неправдиві результати?

Чому тести на вагітність можуть показувати помилкові результати

Тест на визначення вагітності показує рівень гормону хоріонічного гонадотропіну в жінок, якщо він вище певного значення, то в організмі розвивається плід. Підвищуватися показник ХГЧ може й внаслідок ряду інших причин.

Чому тести на вагітність можуть показувати помилкові результати

В яких випадках діагностика може бути помилковою:

  • порушення роботи сечовидільної системи (нирок, сечового міхура), через що гормон не надходить у сечу;
  • якщо зробити тест ввечері, то концентрація ХГЧ не досягне певного рівня, а це значить, що результат не буде відповідати дійсності;
  • після прийому великої кількості рідини, проводити діагностування вагітності не рекомендують, так як вода розріджує сечу, зменшуючи тим самим рівень хоріонічного гонадотропіну;
  • якщо жінка використовувала бракований тест або тест з вичерпаним терміном, а також якщо вона не дотримувалася інструкції;
  • помилкові результати діагностики можуть бути наслідком наявності пухлини яєчників і ряду інших захворювань.

Слід зазначити, що жоден з 4-х видів тестів не може вказати точний термін вагітності. Якщо вам потрібно точно знати чи перебуваєте ви в положенні, то можна зробити аналіз крові, він дає безпомилковий результат.

Як у домашніх умовах зробити тест на вагітність

Для початку потрібно придбати тест, з урахуванням того, що на ранніх термінах вагітності краще за все використовувати електронні, планшетні або струменеві засоби діагностики. Після придбання слід ознайомитися з інструкцією засобу й дочекатися моменту, коли вам захочеться до туалету.

Далі після перевірки цілісності й чистоти засобу тестування, а також ємності для урини (крім випадків зі струминними тестами) можна почати процедуру самого тестування. Цим найкраще займатися й ванній кімнаті й дотримуватися всіх правил гігієни.

Тести не завжди можуть показувати достовірний результат, особливо на ранніх термінах вагітності. Тому, щоб мінімізувати ризик виникнення помилки можна дотримуватися наступних рекомендацій:

  • робити тести на вагітність вранці, так як за нічні години в сечі збирається найбільша кількість гормону;
  • засоби дослідження потрібно зберігати в сухому місці при температурі 2-28 градусів тепла;
  • перед використанням тестів слід перевірити їх цілісність і чистоту, на них не повинен потрапляти пил, бруд та інші сторонні мікроелементи;
  • інструменти діагностики вагітності не можна використовувати після закінчення їх терміну придатності й при наявності у них несправності;
  • у сечу та ємності з нею не повинні потрапляти сторонні елементи;
  • перед використанням тестів слід уважно вивчити їх інструкцію та чітко її дотримуватися.

Після ознайомлення з правилами тестування й порадами щодо мінімізації ризиків його помилкових результатів, можна зайти на сайт інтернет-аптеки та купити засіб діагностики.

Як купити тест на вагітність у аптеці

Якщо ви не хочете відчувати незручність при покупці, витрачати велику кількість часу й стикатися з інфікованими людьми, то краще купувати тест на визначення вагітності в інтернет-аптеці.

Для цього вам потрібно зайти на сайт аптеки, вибрати вподобаний вами засіб діагностики, ознайомитися з його інструкцією та замовити тест на адресу найближчої аптеки або додому. Існує декілька видів його доставки й оплати, тому уважно читайте умови купівлі й вибирайте тільки зручний для вас варіант.

Приклади ефективних тестів на вагітність у вигляді тест-смужок:

Тепер ви знаєте, як вибрати тест на вагітність і придбати його, не відчуваючи при цьому ніякої незручності. Слідуйте за цими порадами й бажаємо вам тільки приємних новин пов'язаних з вагітністю.

Чомусь у нашій країні не популярно вакцинуватися від грипу, однак останнім часом ця проблема набирає актуальності. Дізнайтеся в нашій новій статті про те, як вибрати вакцину від грипу, які види противірусних вакцин існують і кому не можна вакцинуватися.

А ви знаєте в чому криється секрет ефективності одних противірусних ліків і бездіяльності інших? Читайте в нашій новій статті всю правду про противірусні препарати та рекомендації з лікування грипу, герпесу й гепатиту В від ВОЗ.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.