0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Метрогіл Дента — ефективний препарат для лікування дефектів слизової оболонки рота: короткий огляд препарату від стоматолога

Оновлено
Метрогіл Дента — ефективний препарат для лікування дефектів слизової оболонки рота: короткий огляд препарату від стоматолога

 Зміст:




На сьогоднішній день стоматологія орієнтована на комплексну допомогу пацієнтові, яка починається з діагностики слизової оболонки ротової порожнини й перевірки цілісності зубів. Важливо розуміти, що ротова порожнина не знаходиться окремо від організму, а здатна впливати на ключові процеси в тілі людини.

метрогил дента, показания к применению метрогил дента, слизистая ротовой полости, полость рта, гингивит, воспаление десен, пародонтит, после удаления зубов, слизистая оболочка рта, метрогил дента показания к применению, левоментол, метронидазол

Саме тому на сучасному стоматологічному прийомі лікар приділяє увагу дослідженню всіх систем організму людини. Індикатором патологічних процесів в системах органів є, перш за все, слизова ротової порожнини. Якщо її стан відхиляється від норми, то спочатку необхідно зрозуміти чим це викликано, а потім вжити відповідних заходів. З цієї причини стоматолог вищої категорії Таїсія Терещенко розповіла спеціально для apteka24.ua про те, як стежити за здоров'ям слизової рота й для чого потрібен Метрогіл Дента.

Дефекти слизової оболонки рота й про що вони можуть свідчити

Причин таких змін може бути кілька, але тільки кваліфікований лікар може визначити, у чому справа, і поставити точний діагноз.

Зміни на слизовій можуть сигналізувати про патології:

  • шлунково-кишкового тракту;
  • імунної системи;
  • ендокринної системи;
  • загальній інтоксикації організму.

Внаслідок цього на поверхні слизової оболонки порожнини рота виникають дефекти — виразки та ерозії. Усі ці елементи ураження доставляють дискомфорт пацієнту.

У цьому випадку необхідна консультація фахівця — терапевта, гастроентеролога та ендокринолога.

Але дефекти на слизовій часто дуже болючі й перешкоджають нормальному харчуванню, мові в повсякденному житті. У цьому випадку необхідні ранозагоювальні та місцевоанестезуючі засоби для місцевого застосування. Одним з таких ефективних препаратів є Метрогіл Дента.

Метрогіл Дента: характеристика препарату

Це відомий лікарський засіб, який допомагає в боротьбі з інфекційно-запальними захворюваннями порожнини рота. В аптеках даний засіб продається безрецептурно

Метрогіл Дента — гель на основі хлоргексидину й метронідазолу. Хлоргексидин — антисептик, що перешкоджає розмноженню патологічних мікроорганізмів на слизовій. Його часто застосовують після оперативних втручань. Метронідазол — активний антибактеріальний засіб, який широко застосовується при захворюваннях пародонту та слизової оболонки порожнини рота.

Метрогіл Дента: як правильно застосовувати

Даний препарат незалежно від запального процесу в ротовій порожнині застосовують по схемі: наносять тонким шаром на ясна за допомогою пальця руки (попередньо вимивши руки) або ж ватної палички — 2 рази в день. Після чого не рекомендується прийом їжі та пиття близько 30 хвилин. В середньому курс лікування становить до 10 днів.

Метрогіл Дента: протипоказання

На активні речовини, що входять до складу цього засобу є свої характерні протипоказання:

  • алергічні прояви на метронідазол або хлоргекседин;
  • хвороби кровотворної системи;
  • порушення з боку нервової системи;
  • вік молодше 18 років.

Тому перш ніж скористатися даним засобом, необхідна консультація лікаря.

Метрогіл Дента: показання до застосування

метрогил дента, показания к применению метрогил дента, слизистая ротовой полости, полость рта, гингивит, воспаление десен, пародонтит, после удаления зубов, слизистая оболочка рта, метрогил дента показания к применению, левоментол, метронидазол

Даний медикамент ефективно знімає запалення, надає антисептичну дію та сприяє регенерації клітин слизової оболонки рота.

Показання до застосування Метрогіл Дента:

  • гінгівіт (запалення ясен);
  • пародонтит (запальний процес у навколозубних тканинах);
  • після видалення зубів і хірургічних втручань в порожнині рота;
  • травми слизової порожнини рота, спровоковані носінням протезів.

У складі гелю містяться ранозагоюючі компоненти, що прискорюють регенерацію тканин. Левоментол у складі препарату забезпечує легкий анестезуючий ефект, зменшуючи больові відчуття.

На сьогоднішній день набирає популярність дентальна імплантація. Це найсучасніший спосіб замістити дефекти зубного ряду.

Постановка імпланта — велике хірургічне втручання, яке потребує медикаментозної підтримки. Імплантолог призначає антибіотики й кортикостероїдні препарати, доповнюючи їх засобами місцевої терапії.

Метрогіл Дента рекомендовано застосовувати після імплантації, так як він надає весь спектр необхідних лікувальних ефектів, серед них:

  • антибактеріальний;
  • регенеруючий;
  • знеболюючий;
  • протизапальний;
  • протинабряковий.

Якщо у вас виникли проблеми зі слизової оболонки ротової порожнини й це викликає неприємні відчуття, то вам слід звернутися за консультацією до лікаря.

Регулярно чистіть зуби й відвідуйте стоматолога щонайменше один раз на рік — і тоді ви зможете запобігти захворюванням зубів та ротової порожнини.

Що робити, якщо болить зуб? Дізнайтеся з нашого попереднього матеріалу про ТОП-6 найкращих знеболюючих від зубного болю.

А ви знаєте найпростіше правило, як уберегтися від карієсу зубів? Воно досить просте потрібно ретельно й правильно чистити зуби щодня. Читайте нашу корисну статтю, як правильно чистити зуби, щоб врятувати їх від карієсу й зубного нальоту.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.