0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Як правильно носити маску, щоб вона приносила користь, а не шкоду: 5 головних правил

5 правил, як користуватися одноразовою маскою під час пандемії. Дізнайтеся, як довго можна носити маску, як її надягати, стерилізувати та утилізувати.

Оновлено
Як правильно носити маску, щоб вона приносила користь, а не шкоду: 5 головних правил

Носити маску потрібно правильно, так як в іншому випадку цей засіб захисту може стати засобом поширення вірусів і бактерій, і принести більше шкоди, ніж користі. Надягати маску мають усі люди з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції, щоб обмежити поширення вірусу й не заразити оточуючих.

Є кілька важливих рекомендацій, як правильно носити медичну або тканинну багаторазову маску.

Правило №1: чисті руки

Як правильно носити маску? Одягати маску можна тільки чистими руками. Помийте їх або продезинфікуйте перед тим, як доторкнутися до маски.

Правило №2: як правильно надіти

Візьміть маску кінчиками пальців за резинки й заправте їх за вуха. Розправте маску на обличчі так, щоб вона щільно прилягала до щік, носа й підборіддя. Притисніть металеву кліпсу на переніссі, щоб маска сиділа щільно. Губи не повинні торкатися тканини маски.

Правило №3: термін придатності

Носити медичну або тканинну маску можна не більше 2-х годин.

Правило №4: безпека

Торкатися до маски руками або поправляти її не можна! Це головне правило, як правильно носити маску. Під час носіння маска стає розсадником бактерій та вірусів. Мікроби залишаються на руках, якими ви потім торкаєтеся до інших предметів, а це може стати причиною зараження інших людей.

Правило №5: стерилізація

Медичні маски одноразові, їх потрібно викидати через дві години після використання.

Тканинні багаторазові маски підлягають стерилізації. Після двох годин використання тканинну маску потрібно прокип'ятити, обдати паром з паровипаровувача або попрасувати праскою на високій температурі.

Також дізнайтеся про те, що потрібно робити при перших симптомах коронавірусу — знання найперших симптомів і перших дій під час них допоможе зорієнтуватися й вчинити правильно, зберігши здоров'я.

А ще ми, команда apteka24.ua, провели власне дослідження й дізналися, як лікують коронавірус в Україні та в країнах світу. Тепер ви теж можете дізнатися не тільки всі відомі вченим і дослідникам подробиці про COVID-19, але й чим наше лікування відрізняється від закордонного.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Джерела

Правила безопасного ношения немедицинских тканевых масок / ВОЗ

Часто задаваемые вопросы об использовании масок для профилактики COVID-19 / ВОЗ

Правила безопасного ношения медицинских масок / ВОЗ

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.