0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Імодіум або Лоперамід: у чому їх відмінність і який засіб ефективніше при лікуванні діареї

Така неприємна проблема, як діарея, вимагає негайного вирішення. То які тоді краще приймати таблетки від діареї, щоб вони допомогли якнайшвидше? І який засіб краще допоможе: Імодіум чи Лоперамід? Наші медексперти створили повне порівняння ефективності цих препаратів і про це швидше читайте у нашій статті.

Карлова Ольга ВикторовнаРедакціяОльга Карлова
Оновлено
Імодіум або Лоперамід: у чому їх відмінність і який засіб ефективніше при лікуванні діареї

Дискомфорт у животі й така незручна проблема як діарея досить часто зустрічаються в нашому повсякденному житті. Але якщо вчасно не вжити заходів і не випити таблетку Імодіума або Лопераміду, то можна вибитися зі звичного ритму життя і втратити працездатність.

Звичайно, для лікування діареї існує безліч лікарських засобів і вибрати найефективніший з них, не маючи медичної освіти, досить важко. Тому в даній статті ми розглянемо два популярних препарати від розладу шлунка та пояснимо, що краще Імодіум або Лоперамід.

Лоперамід та Імодіум: різниця між лікарськими засобами

Ці два препарати використовуються для лікування діареї та мають у своєму складі один і той же діючий елемент, а саме лоперамід гідрохлорид. Але чому ж вони називаються по-різному й вартість Імодіума набагато вище, ніж Лопераміду?

Усе пояснюється тим, що Імодіум — це оригінальний препарат, а Лоперамід дженерик. Тобто спочатку був винайдений Імодіум: учені вивели його формулу, провели доклінічні й клінічні дослідження і отримали патент на дані ліки. А потім, коли термін патенту закінчився, його стало можна виготовляти й іншим компаніям, тільки під іншою назвою й зі складом, який дещо відрізняється від оригіналу. Різниця полягає в переліку й дозуваннях допоміжних речовин.

Варто зазначити, що тільки оригінальні препарати повинні проходити доклінічні та клінічні дослідження, від дженериків цього не потрібно, так як дієвість їх формули вже доведена. Однак все вищесказане не означає, що дженерики менш ефективні та безпечні, ніж оригінали. Наприклад, Лоперамід пройшов випробування на фармацевтичну еквівалентність (швидкість і ступінь всмоктування ліків) і вважається не менш дієвим медикаментом, ніж Імодіум.

Тепер ви знаєте, що Імодіум і Лоперамід один і той самий лікарський засіб, який відрізняється лише назвою, ціною і складом допоміжних речовин. Вартість Імодіума вище, так як він — запатентований оригінальний препарат і пройшов ряд досліджень. Купуючи в наступний раз у аптеці Лоперамід або Імодіум, ви вже будете розуміти, у чому їх відмінність.

Зверніть увагу! Лоперамід не можна приймати безперервно більше 7 днів, оскільки даний лікарський засіб може викликати звикання. Тобто, без чергового прийому цього препарату вас можуть часто мучати запори.

Імодіум: опис його властивостей і специфіка застосування

Імодіум — це перша назва препарату, що приходить в голову, коли потрібно назвати ефективний антидіарейний препарат. Головною його діючою речовиною є лопераміду гідрохлорид. Він застосовується для лікування інфекційних і запальних захворювань кишечнику. Імодіум також вважається засобом, який пригнічує перистальтику.

Винахід його формули датується 1973 роком, тоді ж Імодіум був і запатентований. Все це відбувалося в США. Сьогодні препарат відомий у всьому світі й широко застосовується при лікуванні розладів шлунка у дорослих та дітей.

Як приймати Імодіум? Початкова доза при гострій діареї становить 2 таблетки або капсули (4 мг), далі слід приймати по 1 таблетці (2 мг) після кожної дефекації. А максимальна добова доза дорівнює 6 таблеткам (12 мг).

Якщо протягом 48 годин після застосування ліків не спостерігається терапевтичний ефект, то потрібно припинити пити Імодіум. Дітям даний медикамент можна застосовувати тільки з 12 років.

Більш детально дізнатися про препарат і його протипоказання ви можете, прочитавши інструкцію Імодіума.

Для чого потрібен Лоперамід: показання до застосування та особливості препарату

Лоперамід — це дженерик Імодіума, який застосовується для лікування гострої та хронічної діареї. У його склад входить лопераміду гідрохлорид, а також допоміжні речовини, наприклад, магній стеарат і лактозимоногідрат.

Даний дженерик рекомендовано застосовувати дорослим і дітям з 12 років чітко за інструкцією та за приписами лікаря.

Для чого потрібен Лоперамід: показання до застосування та особливості препарату

Через скільки діє Лоперамід? Ефект від препарату можна відчути через 20 хв після прийому, а його тривалість складає 4-6 годин. Це при початковій дозі 2 (мг), далі дозу можна збільшити в два рази й пити 1 таблетку Лопераміду після кожної рідкої дефекації.

Дуже часто в Інтернеті люди вводять питання-запит «Лоперамід це антибіотик чи ні?». Ні, Лоперамід не антибіотик, а антидіарейний засіб і його варто пити суворо за інструкцією. Якщо за дві доби (48 годин) після прийняття ліків діарея не пройшла, то вам варто припинити пити Лоперамід і звернутися до лікаря.

Що краще: Лоперамід або Імодіум

Обидва даних препарати ефективні при лікуванні діареї, а в їх основі лежить одна й та сама діюча речовина. Однак у Лопераміді може бути більше допоміжних субстанцій та він не проходив клінічних досліджень, так як його виготовляють за формулою Імодіума з невеликою зміною допоміжних речовин.

При наявності серйозних і хронічних патологій краще віддати перевагу оригінальному препарату, тому що безпека Імодіума науково доведена й він пройшов велику кількість клінічних випробувань. Стосовно економії матеріальних засобів — вартість Лопераміду дешевша.

Тепер ви можете виважено вибирати Імодіум або Лоперамід, так як знаєте в чому полягає їх відмінність.

Перед прийомом обраного препарату проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я.

Якщо ви хочете більш докладно розібратися, як розрізняти оригінальні препарати від їх аналогів, пропонуємо прочитати статтю про препарати-дженерики та оригінальні медичні засоби, їх відмінності та показання до застосування.

Читайте також, як правильно вибрати вакцину від грипу, яких видів вона буває та кому вакцинуватися не рекомендовано. У матеріалі за посиланням ви знайдете відповіді на всі хвилюючі вас питання про вакцинацію.

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Джерела

Loperamide / Drugs

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.