0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Препарати вітаміну С

Знайдено 49 товарів
Залімська Юлія СергіївнаРедакціяЮлія Залімська
Оновлено
Фільтри
Ціна
-
Взаємодія з алкоголем
Імпортний
Спосіб введення
Рецептурна видача
Форма випуску
Кількість в упаковці
Температура зберігання
Об'єм
Активний інгредієнт

Вітамін С (аскорбінова кислота) — органічна речовина, вкрай необхідна для нашого організму, яка не синтезується в ньому, а надходить в нього ззовні разом з уживаної їжею. Зокрема кількість аскорбінової кислоти, яка надходить з продуктами харчування недостатньо для заповнення денної її норми, саме тому рекомендується приймати препарати вітаміну С.

Корисні властивості вітаміну С

Вітамін C бере участь в процесі вироблення колагену, який необхідний нам для росту і відновлення тканин у всіх частинах нашого тіла. Він надає таку дію:

  • утворює важливий білок, який бере участь в утворенні тканин організму (шкіра, м'язи, сухожилля);
  • заліковує рани і утворює рубцеву тканину (завдяки виробленню білка колагену, який також важливий для стану шкіри обличчя і тіла);
  • підтримує хороший стан хрящової тканини, а також кісток і зубів;
  • сприяє кращому засвоєнню заліза.

Вітамін C відноситься до найпотужніших антиоксидантів (з'єднання, які нейтралізують шкідливі ефекти, викликані вільними радикалами):

  • вільні радикали утворюються, коли наше тіло розщеплює їжу або коли ми піддаємося впливу тютюнового диму або радіації;
  • також вони можуть грати роль в розвитку раку, порушень в роботі серцево-судинної системи і виникненні ревматичних хвороб;
  • накопичення таких радикалів може прискорити процес старіння і погіршувати стан шкіри.

Організм не може самостійно виробляти вітамін С. Він не накопичує вітамін С. Тому важливо включати в свій щоденний раціон багато продуктів, що містять цю речовину. Прийом препаратів вітаміну С особливо рекомендований курцям і людям, які часто вживають алкоголь.

Аскорбінова кислота також добре застосовується в період простудних захворювань, так як вона:

  • зміцнює імунну систему;
  • підвищує загальну опірність організму до вірусних інфекцій;
  • стимулює оновлення клітин організму.

Нестача вітаміну С може викликати таке захворювання як цинга, яке тягне за собою такі симптоми як:

  • загальна слабкість;
  • недокрів'я (анемія);
  • захворювання ясен (гінгівіт);
  • шкірні крововиливи;
  • погане загоєння ран;
  • погана стійкість до вірусних інфекцій і почастішання простудних захворювань;
  • груба, суха, луската шкіра;
  • опухлі і болісні суглоби;
  • поява синців при найменших ударах тіла;
  • сухе і посічуюче волосся;
  • можливе збільшення ваги через уповільнення метаболізму.

Однак надлишок вітаміну С теж негативно позначається на організмі в цілому, характерними ознаками є:

  • біль в животі, нудота, блювота, діарея;
  • руйнування кров'яних тілець;
  • пошкодження зубної емалі;
  • ударна доза вітаміну С перешкоджає засвоєнню ціанокобаламіну (вітаміну В12);
  • алергічні прояви (шкірні висипання);
  • уповільнення роботи підшлункової залози (особливо небезпечно для людей з цукровим діабетом, тромбофлебітом, тромбозами і анемією);
  • порушення роботи нирок через накопичення і відкладення в них метаболітів аскорбінової кислоти.

Аскорбінова кислота надзвичайно корисна для людини, але для нормального функціонування організму завжди необхідний баланс вітамінів та інших мікро- і макроелементів. Надлишок вітаміну С має негативні наслідки, які за своєю серйозністю не поступаються дефіциту.

Добова норма вітаміну С
Від народження до 6 місяців 40 мг
Немовлята 7-12 місяців 50 мг
Діти 1-3 роки 15 мг
Діти 4-8 років 25 мг
Діти 9-13 років 45 мг
Підлітки 14-18 років (хлопчики) 75 мг
Підлітки 14-18 років (дівчатка) 65 мг
Дорослі (чоловіки) 90 мг
Дорослі (жінки) 75 мг
Вагітні жінки 80-85 мг
Годуючі жінки (в період лактації) 115-120 мг
 
Джерела харчування, в яких міститься найбільше вітаміну С:
  1. Фрукти: цитрусові (апельсини, грейпфрути, лимони), мускусна диня, ківі, манго, ананас, папайя, кавун, полуниця, малина, чорниця, журавлина.
  2. Овочі: броколі, брюссельська і цвітна капуста, зелений і червоний перець, листова зелень (шпинат, петрушка), помідори, біла картопля.

Деякі злаки та інші продукти харчування і напої збагачені вітаміном С, наприклад: пшениця, овес, кус-кус, плоди шипшини, горобина, обліпиха, томатний і цитрусовий соки.

Вітамін С: ліки

Препарати аскорбінової кислоти поділяються залежно від лікарської форми, дозування і виробника:

Лікарська форма Дозування Виробники
жувальні таблетки, драже, ліпосомальні капсули (капсули з фосфоліпідної оболонкою, схожою з мембранними клітинами), розчини для ін'єкцій, порошки, розчинні таблетки 25 мг, 39 мг ,50 мг, 100 мг, 125 мг, 250 мг, 300 мг, 400 мг, 500 мг, 1000 мг, 1100 мг Україна, Росія, Німеччина, США, Сербія, Польща, Угорщина, Китай

Підібрати і придбати різні препарати вітаміну С в аптеці ви можете на сайті apteka24.ua. Ціни, зазначені на сайті, актуальні при покупці онлайн.

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.

Ціни на Препарати вітаміну С

Препарати вітаміну СЦіна
Аскорбінова кислота розчин 100 мг/мл, по 2 мл, 10 шт.
56,9грн
Аскорбінка-КВ таблетки по 25 мг, 10 шт.
8,3грн
Аскорбінка-КВ таблетки зі смаком банана по 25 мг, 10 шт.
8,3грн
Аскорбінова кислота розчин 50 мг/мл, по 2 мл, 10 шт.
51,2грн
Аскорбінка-КВ таблетки зі смаком лимона 25 мг №10
8,4грн