Подагра — це хвороблива форма артриту, яка виникає через порушення метаболізму пуринів і через надлишок сечової кислоти в крові. Надалі це викликає утворення кристалів моноурату натрію в суглобі та навколо нього. Пурини можуть потрапляти в організм з їжею, тому важливо знати, які продукти заборонені при подагрі.
Обмежте вживання деяких продуктів, які можуть підвищувати рівень сечової кислоти:
Зверніть увагу! Деякі види морепродуктів, такі як анчоуси, молюски, сардини та тунець, містять більше пуринів, ніж інші види. Але загальна користь здоров'я від риби може переважити ризики.
Дієта при подагрі не знижує концентрацію сечової кислоти у крові настільки, щоб вилікувати подагру без ліків. Але дотримання рекомендованого харчування може допомогти зменшити кількість рецидивів та знизити їхню серйозність.
Gout diet: What's allowed, what's not / MayoClinic (англ.)
Gout-Friendly Eating / Healthline (англ.)
Gout Diet / WebMD (англ.)
Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.
Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.
Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.
Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.