0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Як Apple Watch Series 6 пов'язаний з COVID-19: моніторинг здоров'я на вашій руці

Оновлено
Як Apple Watch Series 6 пов'язаний з COVID-19: моніторинг здоров'я на вашій руці

 Зміст:

 

COVID-19 — це ахіллесова п'ята сьогоднішньої епохи. Інформаційний простір щодня поповнюється безліччю новин про актуальну кількість заражених та інноваціях, пов'язаних з пандемією. Відома в усьому світі компанія Apple не залишилася осторонь від глобальної проблеми, створивши колаборацію з Google c метою розробки нової системи трекінгу для хворих на коронавірус. Вона буде доступна користувачам операційних систем iOS і Android.

Задумка двох потужних світових корпорацій в лічені дні стала однією з топових обговорюваних тем на просторах Інтернету, викликавши величезний ажіотаж і купу коментарів. Не поступається в ажіотажі серед користувачів мережі тема презентації Apple Watch 6 — смарт-годинника останнього покоління лінійки Apple.

Чому ж огляд саме цієї моделі гаджета викликав такий резонанс? Уся справа у вбудованому датчику, який може вимірювати рівень кисню в крові всього за 6 секунд! Уявляєте? Давайте розглянемо докладніше.

Apple Watch 6 і кисень у крові: який зв'язок?

За весь період поширення пандемії COVID-19 медичними фахівцями було зафіксовано безліч випадків так званої прихованої гіпоксії (низький вміст кисню в організмі). Пацієнти, у яких на певному етапі виявлялася навіть легка форма пневмонії, мали проблеми з диханням, але або не знали про порушення в роботі дихальної системи, або просто не надавали цьому особливого значення.

Що ж відбувалося далі? Далі, звичайно ж, через відсутність своєчасної правильної схеми лікування ситуація погіршувалася, приводячи, в окремих випадках, до летального результату.

Так ось. Новий гаджет, який вже скоро з'явиться у продажу, буде оснащений пульсоксиметром — спеціальним приладом для вимірювання кисню в крові, що в рамках пандемії більш ніж актуально.

За даними, озвученими на презентації, розробники Apple з появою гаджета останнього покоління можуть значною мірою допомогти користувачам, які борються з такими діагнозами, як коронавірус і гіпоксія.

кислородapple watch 6, apple watch 6 дата выхода, apple watch 6 купить, apple watch 6 цена, коронавирус лечение, коронавирус, коронавирус пик

Як гаджет зможе вимірювати кисень?

Нові «яблучні» годинники корпорації Applе зможуть вимірювати рівень кисню в крові за допомогою вбудованих зелених, червоних і інфрачервоних світлодіодів, допомагаючи таким способом ще більше піклуватися про стан свого здоров'я.

Принцип роботи пристрою наступний: гемоглобін за своєю природою має можливість по-різному реагувати на світло в залежності від кількості кисню, що в ньому міститься.

В основу інноваційного додатку розробники Apple вклали унікальний алгоритм визначення рівня кисню в розрізі від 70 до 100 відсотків. Користувач може, так би мовити, обстежити себе в будь-який момент і за будь-яких обставин. Для цього досить обмежити рух і запустити додаток під назвою «Кисень в крові». Далі гаджет зробить усі потрібні виміри самостійно.

Завдяки новій функції, ви зможете контролювати рівень кисню навіть під час сну: додаток буде працювати й у фоновому режимі. Статистичні дані користувача за весь період будуть відображатися в додатку «Здоров'я», через який є можливість відстежити наявність змін показників у рамках певного часового проміжку.

«Нова серія розумних годинників Apple з вбудованим датчиком, що вимірює рівень кисню — це, безумовно, корисний винахід у рамках нинішньої глобальної пандемії. За допомогою такого гаджетe можна буде регулярно відстежувати кисневе насичення, що важливо при наявності такого ускладнення, як пневмонія», — вважає лікар Тетяна Земляна.

Боротьба з астмою, серцевою недостатністю та респіраторними захворюваннями: дослідження Apple

На сьогоднішній момент є інформація про те, що корпорація Apple активно співпрацює з дослідниками компанії Anthem, які на прикладі розробки фірмового гаджета Apple Watch намагаються зрозуміти, яким чином можна в подальшому використовувати інноваційну функцію замірів кисневого рівня в наступних додатках для здорового способу життя та як статистичні дані цих вимірів можуть пролити світло на лікування хворих на астму.

Також Apple в парі з Центром Теда Роджерса, який спеціалізується на хворобах серця, досліджують, яким чином показники насичення крові пацієнта киснем спільно з іншими показниками стану здоров'я, вимірюваними смарт-годинниками Apple Watch, можна використовувати в боротьбі з таким діагнозом, як серцева недостатність.

Ну і, наостанок, про найактуальніше в межах ковід-пандемії: учасники дослідження різного роду респіраторних хвороб, яке проводиться Інститутом точної медицини Бротмана Бейті й Вашингтонським університетом, ставлять собі найближчу мету з'ясувати, наскільки на практиці можливо використовувати такі показники з додатків на Apple Watch, як пульс і кисневий рівень, з метою визначення зараження ГРЗ, грипом та ковідом на перших порах.

«Apple Watch Series 6 кардинально змінять ваше уявлення про функціональність годинників, — поділився думками Джефф Вільямс, головний операційний директор Apple. — Така технологічна інновація, як додаток «Кисень в крові», зробить гаджет лінійки Apple Watch унікальною і неповторною розробкою, здатною аналізувати різну інформацію про стан здоров'я користувача».

apple watch 6

Скільки ж коштуватиме розумний годинник?

Позавчора, 15 вересня, відбулася презентація компанії Apple в режимі онлайн, де була представлена ​​розглянута нами модель розумних годинників Apple Watch Series 6, а також — годинників Apple Watch SE, планшетів iPad Air і iPad 8.

Компанія «Алло» вже виставила свій цінник на новинку Apple в Україні, яка варіюється в залежності від виду комплектації.

Мінімальна ціна, за якою ви зможете придбати Apple Watch Series 6 стартує від 14 999 гривень.

Apple Watch SE обійдеться вам в 10 999 гривень. Планшет iPad 8 — 11 999 гривень, а iPad Air — від 26 999 гривень.

Підсумовуючи, можна прийти до висновку, що компанія Apple за допомогою своєї нової розробки намагається не тільки радувати своїх покупців якісним і красивим продуктом, але й піклуватися про їхнє здоров'я. Подібна мета корпорації не може не радувати.

Дорогі читачі, ретельно стежте за станом свого здоров'я. Нехай у вас буде виключно 36,6!

Пропонуємо Вам ознайомитися з матеріалом, в рамках якого ми розглянули 7 простих порад, які дозволять підвищити імунітет, а головне — добре себе почувати.

Чи знаєте ви, чим відрізняється медицина України від медицини Великобританії? Прочитайте нову статтю блогу про особливості медичного обслуговування в двох країнах, яка обов'язково проллє світло на це цікаве запитання.

Офіційне джерело — Apple.

 

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

 

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.