0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

«Зробіть красиво»: повний гайд по пластиці обличчя для тих, хто хоче зробити себе досконаліше

Оновлено
«Зробіть красиво»: повний гайд по пластиці обличчя для тих, хто хоче зробити себе досконаліше

Чи існує людина, яка була б повністю задоволена собою? До роздумів над цим питанням мене підштовхнула Олена, яка розповіла свою історію перевтілення на сторінці тематичного блогу. Жінка вдалася до лицьової пластичної хірургії, тому що не вважала свою зовнішність гармонійною.

На сьогоднішній день пластична хірургія все більше й більше набирає обертів. Чому так відбувається? Можна тільки припускати. Охочих «апгрейдити» свою зовнішність не лякають наслідки, ризики та цілком можлива невідповідність бажаного дійсності.

Для чого потрібна пластика обличчя? Які види пластичних операцій на обличчі існують? Які плюси й мінуси естетичних оперативних втручань? Давайте розбиратися.

Пластика обличчя: кому це потрібно насправді?

Лицьова пластична хірургія в більшій мірі застосовується для корекції елементів у зовнішності, які не влаштовують пацієнта: зміна овалу обличчя, зменшення носа або збільшення губ. Але головна місія пластичної хірургії — позбавлення від безлічі комплексів людей, які постраждали в результаті ДТП, пожеж та інших страшних явищ.

Ще кілька десятків років тому подібні маніпуляції краси коштували надзвичайно дорого. Сьогодні ж деякі види лицьових втручань може собі дозволити практично кожен.

Існує величезна кількість процедур операційного й безопераціоного характеру, які ховаються під єдиною назвою «лицьова пластика». Кожна з процедур є особливою за такими критеріями як проведення, підготовка, відновлення й свідчення.

У лицьовій пластиці вік пацієнта не грає вирішальну роль, тому що кожен вид втручання передбачає індивідуальні вікові обмеження.

Безопераційна пластика: що можна зробити без хірургічного втручання?

На сьогоднішній день можна виділити три види процедур, які не вимагають хірургічного втручання: армування, бьютіфікацію й контурну пластику.

Розглянемо докладніше кожен з них.

Армування

Друга назва — нитковий ліфтинг обличчя. Як, власне, відбувається процедура? Спеціальні нитки, які розчиняються в організмі, імплантують під шкіру.

На відміну від операційної підтяжки обличчя, армування омолоджує шкіру, кардинально не змінюючи індивідуальні особливості обличчя. Процедура створена для пацієнтів з проблемою дряблісті шкіри обличчя, невеликими носогубними складками та складками на лобі.

Армування доступне, незалежно від віку. Проведення його в молодому віці здатне значно уповільнити зовнішні процеси старіння.

Тривалість — близько однієї години. Ефект від процедури буде радувати вас до трьох років.

Бьютіфікація

Ця процедура, як і попередня, має на меті підтяжку обличчя за допомогою ін'єкцій з метою значного поліпшення зовнішнього вигляду. Спеціально підібраний спектр процедур може омолодити будь-яку частину обличчя й шиї.

Ефект від бьютіфікації видно відразу й він буде радувати більше року.
Основні плюси процедури — відсутність госпіталізації та короткий період відновлення.

Контурна пластика

Контурна пластика — це, мабуть, проблема нашого часу в б'юті-індустрії. Чого тільки варті губи-медузи, які своєю появою сполошили весь інформаційний простір?

Що приміняють у контурній пластиці? Філери та жир.

Пластика філерами — це безопераційне омолодження обличчя за допомогою підшкірних ін'єкцій. Таким чином пацієнт може розгладити свої зморшки й підкоригувати вікові зміни різних ділянок обличчя.

Вдавшись до введення під шкіру власного жиру з відповідної ділянки тіла, можна також змінити бажані моменти в обличчі. Наприклад,

Олена, яка розповіла свою історію перетворення на просторах інтернету, вдалася до ліпофілінгу, щоб «округлити» за своєю природою гострі вилиці й підборіддя.

Тривалість таких втручань — від 1 до 2-х годин, ефект буде видно кілька років.

Хірургічні лицьові процедури: як повернути молодість і красу

Перейдемо до розгляду іншого масштабного блоку інформації, мова в якому піде про хірургічні лицьові процедури. На сьогоднішній день існує величезна кількість типів поліпшення зовнішнього вигляду обличчя за допомогою оперативних втручань. 

Блефаропластика

За своєю суттю це пластика повік, вдавшись до якої можна забути про зморшки, припухлість і нависання повік. Як виявилося, саме блефаропластика входить у ТОП-3 найпопулярніших пластичних процедур у світі (!), Займаючи почесне друге місце.

Тривалість операції — сорок хвилин.

Тривалість ефекту — від 7 років. Післяопераційні набряки й крововиливи проходять протягом близько дев'яти днів.

Броуліфт

Ця процедура спрямована на роботу з бровами. Вона дозволяє підняти їх, щоб приховати вікові зміни. Також подібна операція дозволяє розгладити поверхню чола, зробити погляд більш відкритим і виразним.

Час втручання — 1 година. Броуліфт має значну тривалість ефекту — від 6 до 14 років.

Кантопластика й кантопексія

Йтиметься про дві операції по зміні форми нижньої повіки. З віком у деяких пацієнтів трапляється так званий виворіт нижньої повіки.

У процесі кантопластики хірург вкорочує хрящову пластину повіка, а в процесі кантопексії — прикріпляє зв'язки нижньої повіки до окістя.

У середньому, такі операції тривають близько двох годин, а їх ефект зберігається до десяти років.

Ліпосакція

Ліпосакція — це не тільки про те, як швидко зменшити об'єми талії або стегон до літнього сезону. Вона з успіхом застосовується й в лицевій хірургії. У процесі ліпосакції обличчя лікар усуває зайвий жир через точкові проколи.

Тривалість операції від 30 хвилин до години, а ось ефект буде повністю залежати від подальшого способу життя пацієнта й дотримання індивідуальної дієти (у середньому, від 20 до 28 днів).

Отопластика

Поговоримо про орган, деформація якого заставляє комплексувати безліч людей, починаючи з дитячого віку. Вуха. Які варіанти корекції пропонує пластика? Можна зменшити вушні раковини або позбутися від клаповухості.

Подібні втручання триватимуть десь годину.

Отопластика — це єдина пластична хірургічна процедура, яка дозволена пацієнтам у віці від шести років.

Ринопластика

Багато людей ідуть до пластичних хірургів, щоб видозмінювати ненависну форму носа.

«В одній книгарні я придбала посібник для пластичних хірургів. У ньому розповідалося, як правильно організовувати процес різного роду втручань. Далі я розрахувала відповідно до правильних параметрів свій бажаний ніс, намалювала його в редакторі й віднесла безпосередньо фахівцеві.

Він повторив усе, як я хотіла, і тепер я щодня захоплююся, коли дивлюся в дзеркало», — ділиться в блозі щаслива Олена.

Фахівці не радять проводити подібну операцію до 18 років, якщо мова не йде про травми й невідкладні втручання.

Перед ринопластикою рекомендується пройти ретельний огляд у лора й дантиста, зробивши заздалегідь КТ носа й пазух.

Така операція триває близько півтори години. Період реабілітації в індивідуальному порядку може коливатися від двох тижнів до півроку.

Підтяжка чола

Оперативне втручання здійснюється наступним чином: хірург робить три розрізи, підтягує шкіру на рівень вище й фіксує на новому місці. Таке втручання вважається малотравматичним.

Триває операція десь годину, реабілітація — не більш десяти днів.

Пластика за допомогою лицьових імплантатів

Цей вид пластики допоможе додати об'єм там, де, на вашу думку, його недостатньо. Тут працюють з щелепами, вилицями й підборіддям. На першому місці по затребуваності в лицевій хірургії знаходяться силіконові імплантати.

Тривалість втручання може зайняти близько двох годин. Подальший ефект від виконаної процедури безпосередньо залежатиме від того, який матеріал ви вирішили використовувати.

Відновлення займе у вас близько тижня.

Спейсліфтинг

Що таке спейсліфтинг? Це один з методів ліфтингу, який по праву вважається найсучаснішим оперативним способом омолодження шкіри обличчя.

У рамках даного виду пластики лікар не тільки підтягує шкіру, але й локально зміщує місця прикріплення м'язів, створюючи будову молодого обличчя. При цьому в повній мірі зберігаються індивідуальні особливості зовнішності, відсутній ефект «штучності».

Тривалість операції — індивідуальна.

Кругова підтяжка обличчя

Альтернативна назва — ритидектомія. Цей тип лицьових операцій сконцентрований на проблемах надлишку шкіри й наявності різного роду рубців.

Десь за півтора тижні до ритидектомії в обов'язковому порядку потрібно відмовитися від куріння й гормональних засобів, щоб уникнути небажаних побічних ефектів.

Підтяжка обличчя проводиться близько двох годин. Остаточний результат ви зможете спостерігати вже через місяць після процедури.

Ефект від підтяжки може радувати вас до десяти років.

Ендоскопічна підтяжка обличчя

Таку хірургічну маніпуляцію також називають 3D-ліфтингом, тому що вона допомагає збільшити потрідні об'єми обличчя пацієнта.

Ендоскопічна підтяжка здійснюється за допомогою ендоскопа (прилад, який проводить світло, з вбудованою оптикою для обстеження внутрішніх органів).

Процедура 3D-ліфтингу немає вікових обмежень. Її середня тривалість — близько двох годин. Позитивний ефект буде зберігатися від шести років.

Зменшення губ

На противагу шалено популярній сьогодні процедурі збільшення губ існує оперативне їх зменшення. У процесі операції пластичний хірург видаляє тканину через розріз на поверхні губи.

Така операція часто тривати одну-дві години й дає бажаний результат на все життя.

Плюси пластичної хірургії: чиє життя стане краще після пластики?

Перевіривши величезну кількість інформації та розглянувши з вами всі існуючі на ринку напрямки лицевої хірургії, важливо виділити плюси й мінуси проведення таких втручань. Почнемо з хорошого, з плюсів.

Найголовніший та самий жирний плюс оперативних трансформацій зовнішності — ліквідація дефектів. Як говорилося раніше, багато хто приходить у клініку пластичної хірургії з метою відновлення після ДТП, пожеж та інших травмуючих життєвих обставин. Лікарі за допомогою операцій вдихають у пацієнтів друге життя без тісних рамок, створених комплексами.

Другий плюс, на який варто звернути увагу, це збереження природної міміки обличчя за рахунок того, що при оперативному втручанні застосовуються лазери й ультразвук.

Третя перевага — це, звичайно ж, створення зовнішньої гармонії, продовження краси й молодості обличчя, що не менш важливо, адже саме воно вважається візитною карткою людини. Пластика може допомогти бути на висоті й скинути зі своєї зовнішності небажані кілька років.

До речі, про гармонію. Чули про «Золотий перетин» Леонардо да Вінчі?

Відомий італійський художник ще в 16 столітті створив модель ідеальних пропорцій тіла й обличчя, згідно з якими найідеальнішим чоловічим обличчям володіє Роберт Паттінсон, а жіночим — Белла Хадід.

Закриємо блок плюсів коментарем героїні матеріалу Олени:

«Ви досить таки швидко прийдете в колишню форму. Б'юті-пластика, в порівнянні з іншими видами хірургії, менш болюча й дискомфорт від її проведення мінімальний, так як до операції допускають тільки здорових людей, організм яких швидко приходить у форму».

Мінуси пластики обличчя: чим доведеться заплатити за красу?

Перейдемо до мінусів. Як і будь-який вид хірургічного втручання, пластична хірургія може загрожувати безліччю наслідків. Жоден висококваліфікований лікар не зможе дати вам стовідсоткову гарантію прекрасного результату без ускладнень та інших моментів.

Перед тим, як зважитися на цей відповідальний крок, важливо досконально вивчити всі можливі результати та ризики.

У результаті пластичної операції людина може відчувати сильний стрес.

Так, саме стрес, так як старіння — це комплексний процес, який неможливо повністю зупинити, застосувавши втручання. Ефект «мильної бульбашки» — після зовнішнього «апгрейду» людина на час отримує бажаний зовнішній ефект (внутрішнє усвідомлення віку нікуди не дівається), але рано чи пізно бульбашка лусне.

Результат може виявитися не таким, як планувалося. Ваші губи, ніс, або овал обличчя можуть не виправдати за підсумком ваших очікувань.

Ще один величезний мінус — наркоз. Далеко не всі види операцій на обличчі можливо здійснити під місцевим наркозом.

Ну і, звичайно ж, ціна питання. Якісна пластична хірургія — це дорого. Чим вище рівень хірурга, тим він дорожчий.

«Не думайте, що пластика за помахом чарівної палички перетворить ваше життя. Під вашими вікнами не з'являться натовпи шанувальників, вам не запропонують крісло керівника у величезній компанії. Не будуйте повітряних замків. Зміни в зовнішності не гарантують вам зовсім нічого, адже своїм життям ви керуєте самі», — дуже доречно підсумувала свою історію користувачка блогу.

Цінова політика б'юті-процедур

Давайте розберемося з цінами на послуги лицьової пластики. Ваш цінник може кардинально змінюватись у залежності від наступних факторів:

  • кваліфікація лікаря, який буде проводити процедуру;
  • місце проведення втручання;
  • якість матеріалів, з якими буде працювати фахівець.

Очевидно, що безопераційна хірургія обійдеться вам в рази дешевше операційної, так як перша не вимагає великої кількості матеріалів і має меншу кількість ризиків.

Лобовий ліфтинг, що має на меті повне видалення зморшок на лобі й переніссі з корекцією положення брів обійдеться вам у суму від 12 до 16 тисяч гривень. Позбутися від нависання повік ви зможете за 5-8 тисяч гривень. Ціни на якісну ринопластику в Україні стартують від 14 тисяч гривень.

А ось така процедура, як видалення рубців, доступна пацієнтам будь-якого рівня достатку. Ціна коливається від 900 до 1600 гривень у залежності від кваліфікації медика. Популярні на сьогоднішній день уколи краси можуть коштувати від 1,5 до 4-5 тисяч гривень.

Здоров'я — це головне багатство, яке потрібно ретельно берегти. Ваша зовнішність — суто ваша справа. Тільки ви маєте право вирішувати, що, як і коли потрібно змінювати. І чи потрібно взагалі.

Любіть себе в будь-якому вигляді, відшукайте гармонію, зловіть «дзен» і посміхайтеся своєму відображенню в дзеркалі кожен день! Ви прекрасні!

Раніше ми писали про те, що не тільки завдяки пластичній хірургії можна виглядати надзвичайно цілий рік. У статті ви зможете дізнатися про маску для обличчя, яка творить чудеса зі шкірою вже після першого застосування!

Також, дорогі читачі, не забувайте про те, що apteka24.ua проводить масштабний інформаційний проєкт «Жіноча самоосвіта». У рамках проєкту ви зможете отримати відповіді на різні питання, які найчастіше пацієнтки соромляться задати лікарю безпосередньо. 

apteka24.ua — перша інтернет-аптека, якій можна довіряти.

 

Джерела

Лицевые Имплантаты / ISAPS

Уменьшение губ — новый тренд пластической хирургии / Ракурс

Липосакция Лица / ISAPS

Новый подход к классификации нитей для омоложения кожи лица и шеи / Клиническая медицина 

Пластика лица: плюсы и минусы / Украинская академия Пластический хирургии

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.