0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Омолоджуюча маска для обличчя, яка творить чудеса: простий рецепт у домашніх умовах

Як зробити просту маску для обличчя? Наші експерти поділилися як легко в домашніх умовах можна зробити маску для обличчя, що омолоджує і як застосувати її для найкращого результату.

Оновлено
Омолоджуюча маска для обличчя, яка творить чудеса: простий рецепт у домашніх умовах

Рисове борошно — це дивовижний домашній засіб по догляду за шкірою обличчя. Ті, хто спробував робити маски й скраби на основі рисового борошна, часто відмовляються від інших засобів для догляду, так як рис творить справжні чудеса, які видно вже після першого застосування.

У чому користь рисового борошна?

Рисове борошно — це джерело вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Завдяки багатому складу, цей засіб корисний такими властивостями:

  1. Калій та кераміди в складі стимулюють вироблення колагену та прискорюють регенерацію клітин.
  2. Амінокислоти, вітаміни й мінерали живлять шкіру, задовольняючи її потреби, і сприяють утриманню вологи.
  3. Має абсорбуючі властивості, а тому легко видаляє жирний блиск і очищає шкіру від шкірного сала, витягаючи жир з сальних залоз.
  4. Фолієва кислота й холін знімають запалення та почервоніння.
  5. Нікотинова кислота й крохмаль відбілюють шкіру та виводять темні плями.
  6. Ніжна текстура легко очищає шкіру й відлущує ороговілий верхній шар.
  7. Абсолютно гіпоалергенний засіб.

Ефект від рисової маски для обличчя

Рисова маска для обличчя може замінити багато косметичних засобів. Це справжнісінька маска для обличчя від зморшок, жирного блиску, веснянок, темних плям і прищів.

Рисова маска для обличчя вже після першого застосування надає такий ефект для шкіри:

  • зволожує шкіру, створюючи непомітну плівку, яка утримує вологу під епідермісом;
  • прибирає жирний блиск і акне, очищаючи пори завдяки абсорбуючим властивостям;
  • звужує розширені пори;
  • знімає запалення шкіри, бореться з прищами;
  • розгладжує зморшки;
  • освітлює темну шкіру, кола під очима, прибирає веснянки й родимки;
  • підтягує овал обличчя;
  • шкіра стає гладкою, сяючою, здоровою на вигляд і без вад.

Омолоджуюча маска для обличчя з рисового борошна — це абсолютно недорогий і доступний засіб. Її можна легко приготувати вдома.

Ефект від маски помітний вже після першого застосування — шкіра починає сяяти. А якщо регулярно робити маску протягом 2 місяців, то за цей час шкіра обличчя розгладиться від зморшок, а будь-яка пігментація та веснянки стануть практично непомітними. Маска матує шкіру, зволожує, дбайливо про неї піклується, регенерує, живить, бореться зі старінням і захищає пори від забруднень.

Рисова маска для обличчя: рецепт приготування

Рисова маска для обличчя в домашніх умовах готується дуже просто.

Вам знадобиться:

Рисова маска для обличчя: рецепт приготування

У першу чергу потрібно рисове борошно залити окропом до стану густої сметани, запарити, дати настоятися й охолонути. Потім до суміші додайте все інше й ретельно перемішайте.

Замість меду та сметани в цьому ж складі можна використовувати:

  • лимонний сік для відбілювання — 1 чайна ложка;
  • рослинну олію для харчування (оливкову, макадамії, мигдальну, виноградних кісточок, примули вечірньої, олію авокадо, жожоба, арганову) — 1 столова ложка.

Для більш вираженого ефекту можна до складу додати ефірні олії. Для омолодження та освітлення обличчя зазвичай використовують такі ефірні олії:

  • рожеву;
  • мірри;
  • апельсинову;
  • лимонну;
  • ладану;
  • рожевого дерева.

Застосування й результат

Маска для обличчя вдома наноситься ввечері, перед сном, на очищену шкіру. Після м'якого вмивання, нанесіть легкими масажними рухами маску на обличчя. Залиште засіб на 20 хвилин.

Коли час вийде, змийте маску з обличчя теплою водою.

Для закріплення ефекту можна після вмивання злегка протерти шкіру кубиком льоду. Косметичний лід можна зробити самостійно, заморозивши у формочках у морозильнику відвари з кропиви, петрушки, з лимонним соком, ромашкою, ехінацеєю та іншими травами.

Після всіх процедур нанесіть на обличчя живильний нічний крем.

Проводити процедуру потрібно 2-3 рази на тиждень. Мінімальний курс — 1 місяць. Після можна зробити перерву на місяць.

Результат буде видно вже на ранок. А через 1-2 місяці ваша шкіра стане виглядати помітно молодше, світліше й буде буквально сяяти зсередини.

Засоби для обличчя, які зроблять шкіру сяючою

Окрім домашньої маски для обличчя в догляді за шкірою допоможе професійна косметика.

Нічний депігментуючий крем для обличчя Eucerin — містить речовину B-резорцин, яка скорочує вироблення меланіну, що призводить до освітлення шкіри, зникнення пігментації та веснянок. Крем зробить шкіру сяючою та білою, еластичною та гладкою, вирівняє колір, а також буде живити й зволожувати.

Маска для обличчя Matcha Facetox Mask Joko Blend — містить білу глину, матчу, алантоїн і алое вера. Прекрасно прибирає зморшки й розгладжує шкіру, живить її, зволожує, регенерує, покращує мікроциркуляцію. Зморшки стають меншими, колір обличчя здоровим, рельєф рівним, а шкіра позбавляється від сухості або жирного блиску.

Біла глиняна маска для обличчя White Сlay Mask Joko Blend — до складу входить коалін і біла глина, гіалуронова кислота, ванільна ефірна олія, кукурудзяний крохмаль і перлова пудра. Ця маска захищає шкіру від зовнішнього агресивного впливу, створює біобар'єр, очищає пори, глибоко живить клітини, посилює регенерацію та оновлення, розгладжує зморшки, вирівнює колір обличчя, інтенсивно живить і зволожує.

З таким доглядом за обличчям шкіра не залишиться в боргу й порадує вас сяючим, здоровим і свіжим видом!

Незважаючи на те, що косметологи в один голос рекомендують користуватися кремами для обличчя з SPF-фільтром, ми, команда apteka24.ua, задалися питанням, чи дійсно сонцезахисні креми настільки корисні й надають ефективний захист? І ми з'ясували, що все не зовсім так, як нам подається в рекламі. Щоб дізнатися більше, читайте нашу статтю про те, що таке SPF і як правильно вибрати сонцезахисний крем, щоб він дійсно приносив користь.

Також читайте про те, що відбувається з організмом під час літньої спеки. Це буквально колапс! Виявляється, високі температури можуть стати причиною не тільки теплового удару, але й чогось набагато гіршого. А несприятлива для організму температура починається далеко не з 30 градусів. Але є 5 способів пережити спеку легко навіть далеко від кондиціонера.

apteka24.ua — перша надійна інтернет-аптека.

 

Цей редакційний матеріал пройшов перевірку на достовірність лікарем дерматологом, косметологом Першої Мобільної клініки України «DobroDoc+» - Бабич Катерина Юріївна.

 

Джерела

Рисова маска для обличчя від зморшок / Health day

Is Rice Flour Really Good for Your Skin? / Healthline 

Study: Rice Cookers May Actually Be A Good Way To Clean Face Masks / Ideastream

Rice on your face / TOI

7 Benefits Of Rice Powder For Your Flawless Skin And Long Hair / Bollywood Shaadis

 

Відмова від відповідальності

apteka24.ua надає вичерпну і надійну інформацію з питань медицини, здоров'я і благополуччя, однак постановка діагнозу і вибір методики лікування можуть здійснюватися тільки вашим лікарем! Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров'я. apteka24.ua не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання користувачами apteka24.ua інформації, розміщеної на сайті.